Top 5 najlepších pohonov brán v roku 2024

V súčasnosti je automatizácia brán dôležitou súčasťou moderných domácností a komerčných priestorov. Pohony na brány zabezpečujú pohodlie, bezpečnosť a dlhodobú spoľahlivosť pri každodennom používaní. V tomto článku vám predstavíme top 5 najlepších pohonov na brány pre rok 2024, ktoré sa vyznačujú vysokým výkonom, odolnosťou a priaznivou cenou. Ak hľadáte spoľahlivý pohon brány, prečítajte si naše recenzie a vyberte si ten najlepší pre vaše potreby.

top-5-najlepsich-pohonov-bran-v-roku-2024

1. RB1000 - sada pre posuvné brány do 1000 kg

Pohon RB1000 je jedným z najpopulárnejších pohonov pre posuvné brány vďaka svojej robustnej konštrukcii a vysokému výkonu. Tento model je určený pre brány s hmotnosťou do 1000 kg, čo ho robí ideálnym riešením nielen pre veľké rezidenčné priestory, ale aj pre komerčné aplikácie. Jednoduchá inštalácia, spoľahlivá prevádzka a výborná úroveň zabezpečenia sú hlavnými dôvodmi, prečo si tento pohon získal priazeň mnohých zákazníkov.

Kľúčové technické parametre:

Maximálna nosnosť: 1000 kg

Napájanie: 24V DC

Výkon motora: 550W

Rýchlosť otvárania: 28 cm/s

Ťahová sila: 1000N

Záruka: 3 roky

Cena RB1000 je €712,80 vrátane DPH

Jedným z najväčších benefitov tohto pohonu je jeho tichý chod, ktorý oceníte najmä v hustejších rezidenčných oblastiach. Okrem toho je vybavený fotobunkami, ktoré zvyšujú bezpečnosť používania, keďže v prípade prekážky pohon okamžite zastaví bránu. RB1000 obsahuje aj núdzový odblokovací systém, ktorý je nevyhnutný pri výpadku elektriny.

Tento model je vhodný pre tých, ktorí hľadajú spoľahlivé riešenie pre väčšie posuvné brány. Je ideálny pre náročné použitie, kde je potrebná vysoká nosnosť a dlhodobá prevádzka bez potreby častého servisu. Vzhľadom na svoju vyššiu cenu je odporúčaný hlavne pre komerčné alebo náročné rezidenčné aplikácie.

robus-rb1000-pre-branu

2. Roger BH30 - pohon pre posuvné brány do 600 kg

Pohon Roger BH30 predstavuje elegantné riešenie pre posuvné brány do hmotnosti 600 kg. Tento model od značky Roger Technology je známy pre svoje magnetické koncové dorazy, ktoré minimalizujú poruchovosť a zvyšujú životnosť pohonu. Vďaka týmto dorazom je jeho chod veľmi plynulý, čo ocenia najmä tí, ktorí používajú bránu niekoľkokrát denne.

Kľúčové technické parametre:

Maximálna nosnosť: 600 kg

Napájanie: 24V DC

Ťahová sila: 50-500N

Rýchlosť otvárania: 40 cm/s

Magnetické dorazy: Áno

Cena Roger BH30 začína od €500 vrátane DPH

Jedným z hlavných dôvodov, prečo si vybrať Roger BH30, je jeho vysoká odolnosť a spoľahlivosť. Tento model je vhodný pre intenzívne použitie až 800 cyklov denne, čo z neho robí ideálnu voľbu pre komerčné aj rezidenčné priestory s častou prevádzkou. Roger BH30 je navrhnutý tak, aby vyžadoval minimálnu údržbu, čo oceníte, ak hľadáte dlhodobé a bezproblémové riešenie.

Tento pohon je vhodný pre tých, ktorí potrebujú robustný a spoľahlivý systém pre stredne veľké posuvné brány. Jeho tichý chod ho predurčuje na použitie v obytných oblastiach, kde minimalizácia hluku hrá dôležitú úlohu. Roger BH30 je obzvlášť výhodný pre tých, ktorí chcú dlhodobé riešenie s minimálnymi prevádzkovými nákladmi.

roger-bh30-pohon-pre-posuvne-brany

3. Came AXL ECO ATOMO - sada pre dvojkrídlové brány do 2,2 m/krídlo

Pre tých, ktorí potrebujú automatizovať dvojkrídlové brány, je Came AXL ECO ATOMO skvelým riešením. Tento pohon zvládne brány s maximálnou dĺžkou krídla 2,2 metra, čo ho robí vhodným pre menšie rezidenčné aplikácie. Vďaka svojej jednoduchej inštalácii a kompaktnému dizajnu je AXL ECO ATOMO jedným z najpopulárnejších modelov v segmente.

Kľúčové technické parametre:

Maximálna veľkosť krídla: 2,2 m/krídlo

Napájanie: 24V DC

Rýchlosť otvárania: 0,2 m/s

Riadiaca jednotka: 002ZL60

Cena Came AXL ECO ATOMO je €460,94 vrátane DPH

Tento model prichádza s kompletnou sadou, ktorá obsahuje riadiacu jednotku, fotobunky, diaľkové ovládanie a signalizačný maják, čím zvyšuje bezpečnosť a komfort používania. Vďaka funkcii pomalého dojazdu sa brána bezpečne a plynulo zatvorí bez náhlych zastavení, čo predlžuje životnosť celého systému.

Came AXL ECO ATOMO je ideálny pre tých, ktorí hľadajú jednoduché a spoľahlivé riešenie pre menšie dvojkrídlové brány. Je vhodný pre domáce použitie, kde je požiadavka na spoľahlivú a bezpečnú automatizáciu brány. Jeho kompaktný dizajn a bezpečnostné funkcie ho predurčujú pre ľudí, ktorí uprednostňujú kvalitu za rozumnú cenu.

came-axl-eco-atmo-pre-branu

4. WG3524KCE - sada pre dvojkrídlovú bránu do 3,5 m/krídlo

Pohon WG3524KCE je spoľahlivá sada pre dvojkrídlové brány s dĺžkou krídla až 3,5 metra. Tento model od talianskeho výrobcu Nice je známy pre svoju presnosť pri otváraní a zatváraní brány, vďaka čomu je ideálny pre rezidenčné aplikácie. Pohony Nice Wingo sa vyznačujú hladkým chodom a vysokou spoľahlivosťou, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre dvojkrídlové brány.

Súčasťou sady sú dva pohony, riadiaca jednotka a dva diaľkové ovládače, čo zaručuje pohodlné ovládanie. Pohony Nice Wingo automaticky načítavajú koncové polohy a pred úplným otvorením alebo zatvorením spomaľujú, čo zabezpečuje hladký dojazd.

Kľúčové technické parametre:

Maximálna dĺžka krídla: 3,5 m/krídlo

Napájanie: 24V DC, pohony napájané zo siete 230V

Ťahová sila: 1500N

Riadiaca jednotka: MC424R10 (s integrovaným prijímačom)

Záruka: 3 roky

Cena WG3524KCE je €623,70 vrátane DPH.

Jednou z veľkých výhod tejto sady je, že pohony Nice Wingo disponujú množstvom nastaviteľných funkcií, ako napríklad spomalenie, nastavenie sily a rýchlosti motorov, otvorenie len jedného krídla, automatické zatvorenie, pomalý rozbeh a iné. K sadu je možné dokúpiť ďalšie príslušenstvo, ako sú fotobunky, maják alebo anténa, čo zvyšuje flexibilitu a bezpečnosť systému.

Tento pohon je ideálny pre dvojkrídlové brány v rodinných domoch, kde je dôležitá spoľahlivosť, tichý chod a bezpečnosť. Vďaka jednoduchému ovládaniu a možnosti ďalších prídavných funkcií je WG3524KCE vynikajúcim riešením pre každodenné používanie.

wg3524kce-sada-pre-dvojkridlovu-branu

5. Spider800W - pohon pre sekcionálne brány do 11,4 m²

Ak hľadáte pokročilú automatizáciu pre sekcionálne garážové brány, pohon Spider800W od Nice je pre vás ideálnym riešením. Tento model je vybavený najnovšou technológiou Brushless, ktorá zabezpečuje dlhú životnosť motora a nízku spotrebu energie. Navyše, vstavaná Wi-Fi konektivita umožňuje ovládanie brány priamo cez aplikáciu MyNice.

Kľúčové technické parametre:

Maximálna veľkosť brány: 11,4 m²

Napájanie: 24V DC

Rýchlosť otvárania: 20 cm/s

Príkon: 180W

Cena Spider800W je €324,32 vrátane DPH

Spider800W vyniká nielen svojím ekologickým prístupom – spotreba energie je až o 90 % nižšia v pohotovostnom režime – ale aj vysokou bezpečnosťou. Integrovaný systém proti vlámaniu deteguje pokusy o násilné otvorenie brány a okamžite ju zatvorí.

Tento model je vhodný pre tých, ktorí hľadajú najnovšiu technológiu a vysokú mieru automatizácie. Spider800W je perfektný pre moderné domácnosti, kde je dôležité nielen pohodlie, ale aj ekologická efektivita a bezpečnosť.

spider800w-pohonpresekcionalne-brany

Záver: Ktorý pohon je pre vás najlepší?

Výber správneho pohonu na bránu závisí od viacerých faktorov, ktoré by ste mali pri rozhodovaní zvážiť. Najdôležitejšie je zohľadniť typ vašej brány a vybrať pohon, ktorý zvládne jej veľkosť, hmotnosť a spôsob používania. Dôležitým kritériom je aj frekvencia používania, najmä ak plánujete bránu otvárať a zatvárať často.

Pre podrobnejšie informácie o tom, ako vybrať najlepší pohon pre vašu bránu, odporúčame prečítať si náš článok Ako vybrať najlepší pohon pre bránu, ktorý vás prevedie všetkými krokmi a technickými aspektmi výberu. Ak vás zaujíma špecificky výber posuvného pohonu, pozrite si náš článok Vyberáme pohon posuvnej brány, kde nájdete viac informácií o konkrétnych modeloch a ich špecifikáciách.

Nech už si vyberiete akýkoľvek model, správne zvolený pohon vám zabezpečí pohodlie, bezpečnosť a dlhodobú spoľahlivosť vašej brány. Ak si vyberiete pohon z našej ponuky, radi vám ho rovno nainštalujeme, keďže sa špecializujeme aj na montáž a servis pohonov.