Nový pohon NICE RBS400: Inovácie v oblasti automatizácie posuvných brán

Posuvné brány sú dôležitou súčasťou moderných domácností a komerčných objektov, a to nielen pre svoju funkčnosť, ale aj bezpečnosť a pohodlie, ktoré poskytujú. Na zabezpečenie ich spoľahlivej prevádzky sú potrebné kvalitné pohony, a práve značka NICE patrí medzi lídrov v tejto oblasti. Vďaka inovatívnemu prístupu a neustálemu vývoju nedávno predstavila svoj nový model pohonu pre posuvné brány – NICE RBS400, ktorý nahrádza starší a obľúbený Robus400. Tento článok vám predstaví kľúčové rozdiely a vylepšenia, ktoré RBS400 prináša.

 Nice RBS400 pohon pre posuvne brany

 

Dizajn a technológia: Evolúcia v automatizácii brán

Jedným z prvých aspektov, ktorý si na novom RBS400 všimnete, je jeho aktualizovaný a moderný dizajn. Kým Robus400 bol známy svojím robustným vzhľadom, nový RBS400 má kompaktnejší a elegantnejší dizajn, ktorý lepšie zapadne do moderných domácností a komerčných priestorov. Okrem estetiky však vyniká aj technologickými vylepšeniami.

Nový model disponuje svetelným indikátorom, umiestneným v prednej časti pohonu, ktorý signalizuje prípadné chyby a poruchy. Táto funkcia výrazne zjednodušuje údržbu a diagnostiku problémov, keďže používatelia môžu okamžite vidieť, aký je stav zariadenia​. Svetelný indikátor je praktickou novinkou, ktorá nebola súčasťou staršieho modelu Robus400.

Indukčné koncové dorazy pre RBS400

 

Indukčné koncové dorazy: Spoľahlivosť a dlhšia životnosť

Jednou z hlavných technologických inovácií, ktorú prináša RBS400, sú indukčné koncové dorazy, ktoré nahradili mechanické dorazy používané v Robus400. Mechanické dorazy môžu časom podliehať opotrebeniu, čo si vyžaduje údržbu. Indukčné dorazy naopak poskytujú spoľahlivejšie a presnejšie zastavenie brány bez opotrebenia, čo zvyšuje dlhodobú spoľahlivosť a znižuje potrebu údržby​. Jednou z hlavných výhod týchto dorazov je ich kompaktná veľkosť, ktorá výrazne zjednodušuje inštaláciu. Keďže sú podstatne menšie, už nie je potrebné, aby hrebeň presahoval za koniec brány, čo zlepšuje celkový vzhľad inštalácie a uľahčuje montáž.

Okrem toho nový RBS400 ponúka aj prepracovanú elektroniku, ktorá umožňuje efektívnejšie spravovanie rôznych situácií a zlepšuje celkovú bezpečnosť systému. Pohon tiež disponuje funkciou samodiagnostiky, ktorá identifikuje problémy a signalizuje ich prostredníctvom svetelného indikátora, čím sa minimalizuje potreba zložitého technického zásahu. 

Konektivita s príslušenstvom:

Pohon RBS400 je plne kompatibilný so všetkým starším príslušenstvom od značky Nice. Z najčastejšie používaných komponentov možno spomenúť fotobunky EPMB, bezdrôtové fotobunky s odrazkou EPMORB, ako aj LED maják ELDC s integrovanou anténou. Ďalej je motor kompatibilný s osvetlením WLT. Pokiaľ ide o ovládacie prvky, RBS400 funguje bez problémov so všetkými ovládačmi od Nice, vrátane kódových klávesníc a nástenných tlačidiel, čo zabezpečuje jeho jednoduchú integráciu do existujúcich systémov.

 

Porovnanie s predchodcom Robus400

Kým Robus400 bol dlhodobo obľúbený vďaka svojej odolnosti a spoľahlivosti, nový RBS400 prináša rad technologických a funkčných vylepšení. Tu sú hlavné rozdiely medzi týmito dvoma modelmi:

 

Vlastnosť Nice RBS400 Nice ROBUS400
Dizajn Moderný, kompaktný
Klasický, robustný
Koncové dorazy Indukčné, bez mechanického opotrebenia Mechanické dorazy
Signalizácia chýb LED indikátor na prednej strane motora Bez LED indikátora
Elektronika Nová, prepracovaná, s vylepšenou konektivitou Staršia generácia
Energetická úspora Vylepšená energetická spotreba Vyššia spotreba energie

 

 

Nový pohon NICE RBS400 je jasným krokom vpred oproti svojmu predchodcovi Robus400. Prináša modernejší dizajn, spoľahlivejšie technológie a jednoduchšiu údržbu. S vylepšenými funkciami, ako sú indukčné koncové dorazy a svetelný indikátor chýb, predstavuje ideálnu voľbu pre tých, ktorí hľadajú inovatívne a spoľahlivé riešenie pre automatizáciu svojich posuvných brán.

RBS400 navyše znižuje spotrebu energie a podporuje ekologické riešenia, čím reaguje na súčasné trendy udržateľnosti. Ak teda hľadáte moderné, inteligentné a ekologické riešenie pre svoje brány, nový NICE RBS400 je tou správnou voľbou

 

Tento motor je dostupný aj vo verziách NICE RBS600 do 600kg a rýchla verzia Nice RBS600HS rovnako do 600kg.